Sisteme exterioare de termoizolatii complexe

Ghid pas cu pas

How to insulate window and door

PREGATIRE

Zonele din preajma deschizaturilor usilor si ferestrelor sunt in special expuse riscului puntilor termice si tensiunilor. Cand instalezi termoizolatii in aceste locuri, distributia panourilor trebuie bine planificata. Este important sa stii ca imbinarile lor verticala nu trebuie sa sa se suprapuna peste marginile deschizaturilor sau sa convearga in colturi. Altfel, pot aparea crapaturi in locul imbinarilor, rezultate in urma culminarii tensiunilor.


Vei avea nevoie de: 

  • fierastrau
  • poloboc
  • fixatori mecanici   
  • acolier de etansare
  • foarfece care taie metalul 
  • plasa din fibra de sticla Ceresit CT 325  
  • cutit pentru taierea plasei de ranforsare

(Atentie: Inainte de a folosi orice produs, citeste intotdeauna specificatiile tehnice.)

Pasul 1

Montarea panourilor termoizolante la cadrul usilor si ferestrelor necesita o planificare initiala atenta si un montaj pe o baza existenta, pentru ca panoul sa fie adecvat taiat. Incepe lucrarea fixand colierele de etansare pe fereastra sau usa. Urmatorul pas va fi atasarea panoul izolator.

Pasul 2

Panourile izolatoare care ating deschizaturile fatadei sunt taiate in forma literei L, ca marginile panourilor sa nu se suprapuna peste marginile deschizaturii din fatada. Panoul termoizolant montat pe fereastra superioara trebuie sa se sprijine de alte doua panouri fixate vertical.

Pasul 3

Colturile si proiectiile de langa fereastra sau usa trebuie securizate aditional cu coliere unghiulare si plasa de ranforsare.

Pasul 4

Fasii de intarire din fibra de sticla (de minimum 20 x 30 cm) trebuie atasate dedesubtul si deasupra deschizaturilor din fatada, la un unghi de 45°. Ele vor proteja panourile izolatoare de tensiunile crescute.

Pasul 5

Pervazurile trebuie asamblate inainte de aplicarea stratul de ranforsare. Punctele de contact dintre izolatie si pervazuri trebuie umplute cu un etansant - daca acesta nu e aplicat, ploaia se poate infiltra sub panourile termoizolante.

Pasul 6

Cand aplici plasa de ranforsare pe fatadele cu o deschidere la fereastra sau usa, plasa trebuie incastrata in adeziv si netezita, apoi taiata cu un cutit ascutit in jurul deschiderii.

Pasul 7

Efectul muncii facute cu sarguinta va fi, cu siguranta, o usa sau fereastra estetica, durabila si bine izolata.

Continut similar

Termoizolatia: greseli comune de evitat

Afla modurile simple si eficiente de a termoizola o casa.

more

Cum sa izolezi imbinarile de dilatare

Termoizolarea imbinarilor de dilatare - ghid pas cu pas

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more