Protectie la superlativ impotriva coroziunii

Cum sa protejezi eficient fatadele

Facades are the faces of our cities

Noi afectam mediul inconjurator in mod constant. Il modelam, il schimbam si il adaptam nevoilor noastre. Ca rezultat, numarul crescut al poluantilor afecteaza fatadele cladirilor. Remediul: protectie moderna impotriva coroziunii.

Unii poluanti, in special praful si contaminantii organici, se asaza pe fatadele caselor. Aceasta permite dezvoltarea mucegaiului, algelor si ciupercilor, conducand la un fenomen numit coroziune microbiologica. Il poti recunoaste dupa stratul maroniu-gri de pe cladiri, care reprezinta microorganisme in floare. In stadii avansate, acestea pot deteriora fatada, acoperind-o permanent.

Rigips instabil cu contaminanti biologici

Daca nu opresti acest proces la timp, uneori prin inlaturarea si inlocuirea gipsului, daunele se pot raspandi, in special in conditii atmosferice nefavorabile. De exemplu, problema afecteaza mai mult peretii dinspre nord. De asemenea, cand casa este aproape de vegetatie sau intr-un mediu umed, microorganismele se pot inmulti mai usor.

Fatada contaminata, examinata la microscop

Cu pregatirea si uneltele necesare, poti inlatura organismele nedorite de pe fatade. Totusi, peretele va trebui vopsit sau acoperit dupa aceasta operatie. Din fericire, exista un mod de a preveni acest fenomen inainte de a se intampla: gipsuri speciale de inalta calitate si vopsele care protejeaza fatada de microorganisme. Efectul lor este de lunga durata si, in plus, ofera un aspect proaspat si estetic oricarei cladiri. In urma multor ani de testare in laboratoare specializate si pe santiere, s-a descoperit un compus care inhiba ciupercile si algele. Aceste produse au de obicei o eticheta speciala.

Substantele active se afla in microcapsule speciale si sunt rezistente la spalare, extinzand perioada de protectie impotriva coroziunii. Formula actioneaza la contact: daca microorganismele apar pe fatada, substantele sunt eliberate uniform din microcapsule. Actiunea lor protejeaza fatada, iar efectul este indelungat. Gipsurile si vopselele de calitate ridicata au si proprietati antistatice prin actiunea ANTI Depunere Murdarie - astfel, fatada nu va fi un teritoriu de inmultire a ciupercilor si alegelor. Componentele folosite in BioProtect sunt sigure pentru mediul inconjurator, oameni si animale, asa ca le poti folosi fara grija ca vei polua aerul, solul sau apa.

Gips neafectat, cu formula BioProtect

Pentru ca au rezistenta crescuta la poluanti, gipsurile si vopselele moderne vor rezista utilizarii de durata a cladirii. Fatada isi va pastra eleganta si aspectul proaspat odata cu trecerea timpului, datorita protectiei eficiente la coroziune.

Continut similar

Termoizolatia: greseli comune de evitat

Afla modurile simple si eficiente de a termoizola o casa.

more

Care sunt aspectele majore pentru ETICS

Cum sa te asiguri ca efectuezi termoizolarea cum trebuie

Cum sa te asiguri ca efectuezi termoizolarea cum trebuie

Detalii

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more