Designer Fatade - Culori de vis pentru casa ta

Albul si culorile pastelate nu sunt singura optiune pentru fata casei tale. Masinile si statiile de nuantare iti permit sa obtii culori care nu exista in niciun catalog. Cum sa te asiguri ca o culoare aleasa este potrivita pentru casa ta, inainte de a vopsi sau tencui peretii fatadei? Aplicatia dezvoltata de Ceresit te va ajuta.

Intra pe http://www.ceresit.ro/ro/ecenter/DesignerFatade, unde vei gasi o aplicatie usor de folosit, care iti va permite sa alegi culori si nuante din urmatoarele palete: Culori din natura, Visage, Intense sau Mozaicurile lumii.                                      

Aceasta aplicatie ofera vizualizarea caselor traditionale si moderne dar si a apartamentelor. Hai sa vedem ce poate face acest progres tehnic.

Dream house facade colour

Trei dimensiuni de inspiratie

 1. Da click pe butonul "Inspira-te" pentru a testa culori sau pentru a vedea cele mai atractive seturi de culoare.
 2. Acum poti decide daca vrei sa testezi vizualizarea 2D sau 3D. Prima optiune iti ofera o selectie extinsa de designuri, iar cu a doua poti vedea casele din diferite unghiuri.   
 3. Optiunea 2D proiecteaza case moderne sau traditionale si apartamente.
 4. O paleta de modele si culori intr-un anumit concept va aparea sub imagine.
 5. In stanga, este un meniu care te informeaza despre culoarea principala aleasa si nuantele detaliilor. 
 6. Poti mari sau micsora unghiul de vizualizare si controla iluminarea. 
 7. "Editeaza proiectul" iti da posibilitatea de a schimba culoarea si imprejurimile.
 8. Exista si o optiune pentru selectarea culorilor: culori primare si secundare. 
 9. O functie interesanta este posibilitatea de a selecta un strat suplimentar, in alta culoare sau nuanta. Aplicatia iti permite sa salvezi proiectul si sa il editezi ulterior.
Photo: plastic spacer washers for better leveling

Lista de cumparaturi

Este foarte folositoare. Un utilizator inregistrat o poate umple cu toate produsele necesare pentru a finisa fata in culoarea selectata.    

 1.  Poti introduce suprafata necesara a culorii alese si iti vor aparea detalii in campurile din meniul din stanga. De asemenea, poti alege si tipul de casa.
 2. Butonul "Pasul urmator" te duce la alte campuri de selectare. Poti verifica tipul de material din care vor fi facuti peretii si materialele termoizolante pentru peretii interiori. Apoi, trebuie sa bifezi daca locuinta ta este noua sau necesita renovare.
 3. Iti poti introduce preferintele cu privire la sistemul de termoizolare. Este de ajuns sa bifezi elementele selectate, spre exemplu izolarea fonica, rezistenta la socuri mecanice sau alge. O alta intrebare va fi cu privire la nivelul dorit de protectie impotriva focului. De asemenea, merita sa furnizezi cateva detalii despre locatia casei si sa mentionezi termenul-limita de finalizare a casei.
 4. Selectezi tipul de finisare si selectezi unul dintre sapte sisteme de termoizolatie oferite de Ceresit. Daca misti mouse-ul pe numele acestuia, vei vedea o scurta descriere  a sistemului ales, avantajele si ce conditii satisface.  
 5. La sfarsit, vei avea o lista de cumparaturi care iti va usura achizitionarea produselor.

Lucreaza la un proiect real

Daca ai o imagine de inalta calitate sau o captura a unui proiect, o poti incarca in aplicatie, care ii va aplica culorile selectate. Optiunea este disponibila la "Incepe designul acum".                               

1. Mai intai, trebuie sa folosesti optiunea "Adauga un proiect", apoi "Incarca un proiect", incarcand imaginea din calculatorul tau.                                                   

2. Procesul de colorare incepe dupa ce dai click pe butonul "Editeaza proiectul". Acum poti schimba culoarea peretilor interiori, a ferestrelor, usilor sau a tavanului.                                             

3. Aplicatia iti permite sa alegi dintr-o varietate de suprafete cu diferite elemente.  

4. Acum poti salva proiectul pentru editarea ulterioara sau poti face o lista de cumparaturi.

Bogatia de culori

Culorile Ceresit pentru tencuieli si vopsele de fatada iti ofera posibilitati nelimitate. Culorile sunt in urmatoarele serii: Culorile naturii, Visage, Intense si Mozaicurile lumii.                                    

Culorile naturii - o serie de 35 de culori, fiecare in 6 nuante, inspirate de culorile din paleta naturii si grupate in: Apa, Nisip, Pamant si Padure. Astfel, ai 211 culori la dispozitie.

Visage - tencuielile si vopsele din aceasta serie sunt, de asemenea, inspirate din bogatia naturii. In acest caz, oferta contine substituente pentru materiale precum piatra, lemn, caramida si metal. Daca aplici produsele din gama Visage, poti obtine efecte cromatice care altfel ar necesita mult timp, munca si bani.                    

Intense - un set de 36 de culori definite si intense, impartite in 7 grupuri: Diamant, Safir, Ametist, Cuart, Smarald, Chihlimbar si Rubin. Aceasta colectie corespunde mineralelor pretioase.      

Mozaicurile lumii - aceasta paleta contine 48 de culori inspirate din cele mai frumoase locuri de pe pamant. Gipsurile de mozaic Ceresit sunt incluse in aceste culori, care, aplicate in lucrarile de finisare a plintei, subliniaza detalii arhitecturale din interiorul si exteriorul cladirilor. Culorile sunt grupate in 8 subcategorii: Granada (nuante deschise, de la alb la gri si bej), Tibet (grafit, otel si gri), Persia (nuante calde de bej), Sierra (maro nobil), Maroc (o paleta de alb, roz si gri), Laos (pamantiu si argila), Peru (maro nobil cu un strat de roz subtil) si Chile (maro intens cu gri deschis).                                    

Nu exagera

Cand alegi culorile pentru casa ta, trebuie sa o faci cu simt estetic, evitand haosul multicolor. Tine cont de urmatoarele sfaturi:                       

 1. Nu alege mai mult de 3 culori.                           
 2. Plinta trebuie sa fie mai inchisa.               
 3. Incepe cu acoperisul.                                
 4. Culorile deschide dau senzatia de spatiu mai extins.

Continut similar

Termoizolatia: greseli comune de evitat

Afla modurile simple si eficiente de a termoizola o casa.

more

Cursuri online despre Sistemele Ceresit

Familiarizeaza-te cu Sistemele Ceresit, de oriunde, orincand.

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more