Afla cum sa-ti protejezi baia
Placarea in zone umede

Umezeala din baie si bucatarie cauzeaza aparitia ciupercilor si a mucegaiului, putand afecta lemnul.
Camerele cu umezeala mare trebuie protejate cu ceramica lacuita si portelan. Aceste doua materiale au o durabilitate mare si protejeaza impotriva umiditatii.
Cum montezi placile?
Inainte de a te apuca, suportul trebuie sa fie uscat, puternic si curatat de murdarie si praf. Nu trebuie sa inlaturi straturile vechi daca vrei sa montezi placi noi.
Baza absorbanta (beton, beton poros, beton aerat, sapa, tencuiala de ciment si var-ciment) trebuie grunduite cu vopsea de grund Ceresit CT 17.

Atasat bine
Aderenta dintre placi si adeziv depinde de calitatea acestuia si de tipul placii. Pentru placile mari, fixarea buna este garantata daca folosesti metode combinate - intinzand un strat aditional de adeziv pe baza placii. Acesta trebuie intins uniform si cu atentie, cu o mistrie corespunzatoare dimensiunii placii.
Pentru toate zonele umede, suportul trebuie protejat cu Ceresit CL 51 pentru a impiedica infiltratia umezelii.

PERFECTIONEAZA-TE!
Fa-ti cont acum si ia parte la cursurile noastre online
Inscrie-te GRATIS!
Imbina la sfarsit
Ultimul pas este chituirea, pe care o poti incepe dupa 24 de ore de la montarea placilor. Pentru aceste suprafete, iti recomandam Ceresit CE 40, care ofera protectie tripla: la ciuperci, mucegai si murdarie. Datorita calitatilor hidrofobe ale imbinarilor, stropii de apa nu sunt absorbiti in structura placajului.
Chitul este intins pe suprafata placilor cu o nivela, iar excesul este colectat si repus in goluri. In cazul bucatariilor de catering, care sunt supuse grasimii si umezelii, trebuie sa folosesti agenti de imbinare epoxi, care au rezistenta mai mare la grasime si la compusi chimice. Ceresit CE 79 indeplineste acesti parametri, fiind special creat pentru placile supuse unor conditii dure de exploatare.