Cum montezi placile pe suprafete umede?
Placarea adecvata in incaperi umede
Ce trebuie sa stii

In incaperile cu umiditate mare, peretii sunt expusi constant sau periodic apei si vaporilor - un aspect de care trebuie sa tii cont.
Astfel de zone se regasesc prin placajele din bai, toalete, uscatorii si bucatarii. Cu alte cuvinte: in toate zonele din cladirile rezidentiale care include instalatii sanitare si de apa.
Dupa cum sigur stii, este foarte important sa protejezi acesti pereti. Daca nu ii izolezi adecvat inainte de montarea placilor, poate fi costisitor sa ii repari ulterior. Spre exemplu, apa se poate infiltra in structura constructiei, incurajand dezvoltarea mucegaiului si ciupercilor. Acest lucru este periculos in special in cazul materialelor sensibile la umiditate, ca rigipsul sau lemnul. Odata umede, ele isi pot pierde proprietatile izolatoare si stabilitatea, provocand si mai multe daune.
Protectie impotriva umiditatii
Pentru a evita astfel de probleme inainte de a se intampla, nu lasa nimic la intamplare. Cand alegi o izolatie de impermeabilizare a incaperilor umede, ia in considerare intotdeauna nivelul de protectie dorit, depinzand de cat de umeda este baza. Pentru cazurile mentionate mai sus, probabil ca vei proceda bine cu o combinatie de acoperire lichida si banda adeziva, si pentru aplicarea sub placa. Acestea sunt rapide, usor de utilizat, si impreuna asigura o protectie adecvata impotriva apei. Acoperirea lichida se bazeaza in mod tipic pe o dispersie de rasini sintetice. Dupa agitare, aplica-l in doua straturi subtiri (aproximativ 1 mm in total), maximizand astfel efectul de izolare si atingand o suprafata uniforma. Utilizeaza intotdeauna o perie pentru a aplica primul strat. Inainte de a-l aplica pe cel de-al doilea, trebuie sa astepti aproximativ 90 de minute. Utilizeaza banda adeziva intre cele doua straturi pentru zonele importante, cat timp primul strat este inca proaspat. Banda adeziva este foarte flexibila si are o rezistenta ridicata la tensiune. Mai mult, este rezistent atat la imbatranire, cat si la alcaloza, sigiland bine imbinarile si chitul dintre placi.

PERFECTIONEAZA-TE!
Fa-ti cont acum si ia parte la cursurile noastre online
Inscrie-te GRATIS!
De ce sa folosesti acoperirea lichida?
- Este ideala pentru incaperile cu umiditate mare
- Este impermeabila, asigurand un strat fara imbinari, chiar si pentru forme neregulate
- Izoleaza cu usurinta "obstacole" precum imbinari ale peretilor sau pardoselii, tevi, etc.
- Este foarte flexibila, umpland cu usurinta golurile din stratul de baza
- Este practica, fiind aceeasi masa care umple pierderile si repara stratul deteriorat
- Adera bine la diverse materiale, precum baze minerale, fibre, rigips, etc.
- Este potrivita pentru camerele care sunt folosite intensiv de multe persoane
Mergi la sigur, foloseste produse de inalta calitate
Multi constructori si investitori au invatat, din proprie experienta, ca nu este o idee buna sa se faca economii in aspectele importante, mai ales atunci cand este vorba de izolatie. Cheltuielile de reparare a daunelor ulterioare sunt in general mult mai mari. Materialele de etansare de calitate dovedita pot fi utilizate pe baze rigide si flexibile, cum ar fi peretii despartitori subtiri sau pardoselile incalzite. De asemenea, le poti utiliza pentru a umple zgarieturile din baza. Materialele se caracterizeaza printr-o lipire excelenta si sunt rezistente la efectele apei clorinate de robinet si ale apei de var. Atunci cand selectezi izolatia pentru un mediu umed, asigura-te ca te familiarizezi mai intai cu documentatia tehnica a sistemului. Vei vedea ca un sistem complet de calitate este format din produse izolante atent selectate cu benzi adezive excelente, lipici si imbinari. In plus, sistemul vine cu garantia producatorului, asigurand o protectie eficienta.
Recomandari
Pentru a-ti usura munca cand hidroizolezi incaperi cu mediu umed, aceste sfaturi iti vor fi de folos:
- Prepara baza temeinic. Daca nu inlaturi partile slabite, praful si grasimea, izolatia se poate decoji.
- Asigura-te ca aplici izolatia doar pe o suprafata uscata, pentru a preveni pierderea tensiunii acoperirii, evitand timpii lungi de uscare.
- Nu dilua acoperirea lichida, altfel ii poti scadea calitatea.
- Aplica mai mult material izolant decat e necesar, mai degraba decat mai putin. Daca nu este destul material izolator per m², acoperirea poate sa nu fie rezistenta la apa.
- Foloseste benzi si flanse potrivite pentru a izola zonele dificile. Astfel, ranforsezi izolatia si previi infiltratia umiditatii.
- Nu uita sa citesti instructiunile producatorului cu atentie, inainte sa folosesti un produs.
- Pastreaza produsul in conditiile potrivite, spre exemplu, la temperaturile recomandate