Mozaicul de sticla - Aplicatie usoara

Incepe cum trebuie

Suportul trebuie sa fie uscat, neted, curat si rezistent la deformare, neputand contine substante care ii slabesc proprietatile adezive. Inainte de lipire, suprafata trebuie grunduita cu CT 17. Ceresit CM 22 este solutia perfecta ca adeziv cimentos pentru mozaic, care netezeste baza pana la 20 mm. Ca alternativa, poti folosi adezivi epoxi si chituri (CE 79), ca un sistem foarte rezistent.

Alegerea materialelor adecvate

Mozaicul de sticla este caracterizat de absenta absorbantei. Astfel, adezivul ales pentru mozaic trebuie sa aiba proprietati ridicate de lipire. Cea mai buna solutie este sa aplici produsele de adeziv din clasa S1 (Ceresit CM 22) sau adezivi bazati pe rasini reactive din clasa R2 (Ceresit CM 77). Imbinarile inchise la culoare vor contrasta, iar intreaga compozitie va deveni mai intunecata.                              

La inceputul imbinarii, va trebui sa inlaturi folia sau hartia de pe suprafata daca nu a fost lipita pe o plasa, dupa lipirea completa a mortarului adeziv. Urmatorul pas este sa inlaturi ramasitele de mortar adeziv dintre imbinarile mozaicului, curatand praful si structura.                                                          

Punctele interne de conexiune intre pereti si intre pereti si pardoseala trebuie sa fie umplute cu silicon sanitar Ceresit CS 25 sau cu agenti de etansare pe baza de poliuretan.

Ai grija de mozaic

Protejarea si post-tratamentul mozaicului de sticla nu sunt complicate. Citeste instructiunile furnizate de producatorul mozaicului pentru a vedea care este produsul optim de curatare.

Continut similar

Placarea pe suprafete de sticla - Ghid pas cu pas

Afla cum sa montezi placile pe suprafete de sticla din acest ghid pas cu pas.

more

Cursuri online despre Sistemele Ceresit

Familiarizeaza-te cu aplicatiile Sistemelor Ceresit, de oriunde, oricand.

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more