Pregatirea stratului de contact

Take care of the contact!

O pardoseala fara o baza pregatita adecvat, iti va pune probleme. Aproape jumatate dintre problemele care apar cand montezi pardoseala rezulta din pregatirea inadecvata a stratului de contact. Ai grija de el!

Pardoselile atasate de o baza ii folosesc capacitatea de rezistenta, asadar sunt caracterizate de parametri mecanici foarte ridicati. Aceste pardoseli sunt pregatite prin aplicarea straturilor de contact, care sunt conectate la sapa. Nu are rost sa pregatesti pardoseala atasata de o baza, daca este slabita, foarte umeda si contaminata cu sare, grasime sau ulei.

Curatarea este primul pas

Pregatirea bazei incepe cu inlaturarea elementelor care pot destabiliza straturile de dedesubt: ciment, elemente uzate de mortarele vechi, reziduuri de adeziv si straturi de vopsea. Foloseste instrumente mecanice: freza sau sfredelul. Petele individuale pot fi indepartate manual, cu blocuri acoperite in hartie abraziva dura si cu o pensula din otel. Cand macinarea este gata, trebuie sa cureti suprafata de praf. Suprafetele netede si curate trebuie sa ofere suficienta ancorare mecanica pentru sustinerea sapei in porii bazei.

Zgarieturi pe stratul de contact

Baza adesea se crapa, influentata de diferiti factori. Nu ignorati acest fenomen - zgarieturile si fisurile trecute cu vederea pot provoca daune, in special in cazul invelisurilor rigide. Pierderile mai mari trebuie să fie completate în timp. Zgarieturile existente si fisurile trebuie reparate, astfel încat acestea sa nu se extinda la stratul de amorsare. Numai zgarieturile stabile pot fi lipite.

Un strat de contact care îmbunatateste aderenta vopselei de grunduire la suprafata, se aplica sub pardoseala cu textura densa din plastic (aaa-numita masa umeda). Stratul de lipire trebuie realizat din prepararea sapelor Ceresit CN 68, Ceresit CN 85 si Ceresit CN 87 (in cazul versiunilor conectate cu baza).

Stratul de contact este preparat pe baza compusului de sapa, cu adaos de emulsie de contact - Ceresit CC 81. Pentru prepararea compusului veti avea nevoie de 1 parte de emulsie Ceresit CC 81 si 2 parti de apa curata si rece. Solutia obtinuta este amestecata, proportiile fiind de 0,75 l solutie la 3,5 kg mortar) folosind un mixer. Textura unui strat de contact gata este ca o pasta groasa - poate fi aplicata intr-o astfel de forma.

Aplicare fara probleme

Inainte de a aplica compusul, trebuie sa aspiri de praf pardoseala si s-o umezesti ulterior cu apa (dar fara sa apara balti). Cand suprafata a fost pregatita astfel, poti aplica stratul de contact, intinzandu-l cu o pensula. O pensula de vopsit e ideala in cazul locurilor greu accesibile. Sapa este aplicata pe stratul de contact prin metoda "umed pe umed", iar daca stratul devine uscat, trebuie sa-l umezesti in prealabil.

Continut similar

Cursuri online despre Sistemele Ceresit

Familiarizeaza-te cu Sistemele Ceresit, de oriunde, oricand.

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more