Umezeala  

Inamicul natural al cladirilor

How to protect a building from water.

Hidroizolatiile de ultima generatie pot fi durabile numai daca metodele folosite sunt adecvate cladirii si daca produsele folosite respecta cele mai inalte standarde de calitate. Mai mult, ele trebuie sa fie aplicate de experti.                                

Dar, pana la urma, cum reuseste apa sa se infiltreze in cladiri? Ce tehnici si sisteme sunt necesare pentru a oferi protectie sigura impotriva infiltrarii apei?

Un pericol din interior si contactul cu solul

Cladirile sunt supuse unor diferite sarcini de apa, atat inauntru, cat si afara. Fundatia cladirii si subsolul sunt in contact cu solul, asa ca sunt supuse apei cu si fara presiune. Inauntru, umezeala este produsa prin gatit, facut dus, spalat si uscatul rufelor. Totusi, infiltrarea apei poate fi prevenita luand masurile corespunzatoare si folosind produse adecvate. Hidroizolatia deteriorata sau improprie trebuie evitata cu orice pret.

Amenintare din exterior

Soare, ploaie, vant, zapada si gheata - acoperisurile trebuie sa suporte toate aceste forte puternice si sarcini mari. Schimbarea constanta a vremii are un impact enorm asupra duratei de viata a acoperisului. Mai devreme sau mai tarziu vor aparea scurgeri, care vor permite patrunderea apei si vor rezulta in deteriorare structurala. Iar in cazul membranelor bituminoase vechi, pericolul pandeste peste tot. Cele mai afectate sunt garajele si casele de vara, dar si antenele de sateliti si panourile solare. In aceste locuri, trebuie intervenit timpuriu - mai bine mai devreme decat mai tarziu.

Continut similar

Tinerea apei sub control

Hidroizolarea eficienta a fundatiilor si subsolurilor.

more

Cursuri online despre Sistemele Ceresit

Familiarizeaza-ta cu Sistemele Ceresit, de oriunde, oricand.

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more