Hidroizolarea eficienta a fundatiilor si subsolurilor.
Umezeala
Inamicul natural al cladirilor

Hidroizolatiile de ultima generatie pot fi durabile numai daca metodele folosite sunt adecvate cladirii si daca produsele folosite respecta cele mai inalte standarde de calitate. Mai mult, ele trebuie sa fie aplicate de experti.
Dar, pana la urma, cum reuseste apa sa se infiltreze in cladiri? Ce tehnici si sisteme sunt necesare pentru a oferi protectie sigura impotriva infiltrarii apei?

Un pericol din interior si contactul cu solul
Cladirile sunt supuse unor diferite sarcini de apa, atat inauntru, cat si afara. Fundatia cladirii si subsolul sunt in contact cu solul, asa ca sunt supuse apei cu si fara presiune. Inauntru, umezeala este produsa prin gatit, facut dus, spalat si uscatul rufelor. Totusi, infiltrarea apei poate fi prevenita luand masurile corespunzatoare si folosind produse adecvate. Hidroizolatia deteriorata sau improprie trebuie evitata cu orice pret.

Amenintare din exterior
Soare, ploaie, vant, zapada si gheata - acoperisurile trebuie sa suporte toate aceste forte puternice si sarcini mari. Schimbarea constanta a vremii are un impact enorm asupra duratei de viata a acoperisului. Mai devreme sau mai tarziu vor aparea scurgeri, care vor permite patrunderea apei si vor rezulta in deteriorare structurala. Iar in cazul membranelor bituminoase vechi, pericolul pandeste peste tot. Cele mai afectate sunt garajele si casele de vara, dar si antenele de sateliti si panourile solare. In aceste locuri, trebuie intervenit timpuriu - mai bine mai devreme decat mai tarziu.