Bariera impermeabilizanta orizontala CO 81 si CO 82

Sarcina de apa tip 1 si tip 2

Bariera impermeabilizanta orizontala CO 81, sarcina de apa tip 1 si 2

Solutia cu siliciu si silan CO 81 este un etansant durabil pentru absorbtia apei capilare, chiar si in cazul formarii de capilare secundare. Poate fi injectata sub sau fara presiune.

APLICARE:

Injectia fara presiune: este destinata in particular zidariei usor umede sau umede. Executa gauri pentru fluidul de silificare cu diametrul de 12 mm, la fiecare 12 cm intre ele, intr-un unghi de minimum 30° (nu mai mare de 45°).                                                       

Injectia sub presiune: este destinata in particular suporturilor saturate. Executa gauri de 12-18 mm diametru (in functie de tipul si dimensiunea injectorului folosit), la o distanta de aprox. 12 cm intre ele, intr-un unghi de 30°. Adancimea gaurilor trebuie sa fie echivalentul grosimii zidarei, pentru  ca 5 cm tratati din pereti sa nu fie penetrati. Inaintea injectarii produsului, inlatura praful din gauri.

 • Injecteaza CO 81 fara presiune, din vasul de alimentare, cu un timp de infiltrare de cel putin 24 de ore. In cazul injectiei sub presiune, foloseste unelte adecvate si o presiune de 2 - 7 bari.
 • Ziua urmatoare, umple complet gaurile cu suspensie impermeabilizanta CR.
 •  

CO 81

AVANTAJE: 

 • patrundere adanca 
 • reactivitate     
 • previne cresterea capilara a umezelii      
 • creste rezistenta suprafetei

Bariera impermeabilizanta CO 82, sarcina de apa tip 1

Injectia cu silan CO 82 inlocuieste o bariera orizontala nefunctionala in toate tipurile de zidarie, eficient si durabil. CO 82 poate fi folosit si in peretii de beton aerat, pentru a oferi protectie eficienta impotriva umezelii.

APLICARE:    

Executa gauri cu diametrul de 12 mm si o distanta orizontala intre ele de maximum 12.5 cm. Adancimea gaurii trebuie sa fie mai mica cu 2 cm decat grosimea peretelui. Executa gaurile orizontal sau la unghi fata de peretele exterior (max. 45°). Unghiul gaurii trebuie ales astfel incat sa traverseze cel putin o imbinare orizontala. Inaintea injectarii produsului, curata gaurile de praf. Inlatura capacul cu filet al recipientului tubular si monteaza furtunul de injectie in fanta. Acum, poti aplica CO 82 in gauri, fara a avea nevoie de alte unelte. Introdu furtunul in gaura, la maximum. Apasa recipientul (preferabil cu presiune uniforma) si aplica materialul in gaura, pana ce aceasta s-a umplut complet cu CO 82. Materialul injectat se va intinde inauntrul zidariei care inconjoara gaura, formand o bariera impermeabilizanta orizontala. Ulterior, etanseaza gaurile cu o seringa de mortar Ceresit CX 5 sau CD 40.

CO 82

AVANTAJE: 

 • formula pe baz ade silan, fara solventi
 • manevrare usoara, produs gata de folosit   
 • optimizat pentru aplicare fara presiune  
 • adecvat in cazul patrunderii ridicate a umezelii

Continut similar

Tinerea apei sub control

Hidroizolarea eficienta a fundatiilor si subsolurilor.

more

Cursuri online despre Sistemele Ceresit

Familiarizeaza-te cu Sistemele Ceresit, de oriunde, oricand.

more

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more