Reguli pentru netezire adecvata - ghid pas cu pas

Poor protection may cause to crack

Stratul de acoperire poate fi aplicat numai la 4 saptamani dupa constructia peretilor si tavanelor. Temperatura camerei trebuie sa fie de cel putin 5°C, iar umiditatea suportului - maximum 4%.                      

Pasul 1

Munca incepe intotdeauna cu protectia. Daca incaperea contine elemente pe care trebuie sa le protejezi de mizerie, infasoara-le in folie sau banda. Toate cavitatile din pereti trebuie umplute.                 

Pasul 2

Suportul trebuie sa fie bine pregatit. In 99% din cazuri, este nevoie sa grunduiesti peretii si tavanul cu grund, precum Ceresit IN 10 Interior.                                         

Pasul 3

Adauga cu grija continutul unui sac unei cantitati masurate de apa curata, rece si mixeaza cu un mixer, pana ce obtii o masa omogena, fara asperitati. Asteapta 5 minute si amesteca din nou. Daca e necesar, mai adauga apa, pentru a obtine o consistenta adecvata, apoi amesteca din nou. In functie de conditiile  in care materialul este aplicat, pregateste o portiune din el, pentru a o folosi dupa 2 ore. Dupa acest timp, stratul de acoperire incepe sa se aseze. Nu incerca sa pastrezi un mixaj nefolosit adaugandu-i apa, pentru ca se va ingrosa. Urmeaza instructiunile producatorului pentru prepare si aplicare. In primul rand, trebuie sa pastrezi proportia de apa adaugata compusului si sa aplici o grosime maxima sau minima a stratului.

Pasul 4

Tavanul trebuie finisat primul, apoi colturile interne si celelalte suprafete ale peretilor. Intinde stratul de acoperire incepand cu peretele cu cea mai mare fereastra, iar apoi la ceilalti. Fii eficient in ceea ce priveste timpul pe care il petreci lucrand.

Pasul 5

Un profesionist cu multa experienta poate aplica stratul de acoperire doar o singura data. De obicei, sunt aplicate doua sau trei straturi, la interval de 20 de minute. Stratul de acoperire IN 45 poate fi aplicat „umed pe umed” pe un perete,  adica un nou strat poate fi aplicat inainte ca cel anterior sa se usuce. Fiecare strat trebuie sa fie mai subtire decat cel de dinainte si trebuie sa fie nivelat perpendicular.

Pasul 6

Colturile exterioare ale peretilor trebuie sa fie securizate prin lipirea sau atasarea colierelor din otel inoxidabil. Ele pot fi taiate cu foarfece pentru metal si poti folosi compusul IN 35 sa le montezi. Unghiurile vor fi acoperite mai tarziu, pentru a nu fi vizibile.

Pasul 7

Stratul de acoperire se usuca cu 1 mm/24 h. Dupa acest timp, necesita adesea slefuire; putini profesionisti pot aplica stratul de acoperire fara a fi nevoie sa-l slefuiasca dupa. Slefuirea se face cu glaspapir, incepand cu unul mai dur (100) si folosind, la final, unul mai fin (180). Un profesionist cu multa experienta poate aplica stratul de acoperire doar o singura data.

Cum sa netezesti peretii

Invata cum sa netezesti peretii

Detalii

Grunduire - mereu inceputul perfect al unui proiect

De ce ar trebui sa grunduim suportul atunci cand este recomandat de catre instructiuni?

Detalii

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more