Grunduire-mereu inceputul perfect al unui proiect

Wide range of primers, which has different use and parameters depending on the substrate conditions and application needs.

Grunduire indispensabila

Suporturile ultra-permeabile absorb apa din adeziv, ceea ce se traduce in modificari ale unor parametrii importanti, cum ar fi timpul de decojire sau timpii de corectare. Modificarile pot include si parametrii tehnici finali ai adezivului, inclusiv gradul de adezivitate si rezistenta, ambele importante pentru efectul final al lucrarii. De aceea, un contractor profesional de pardoseli verifica intotdeauna nivelul de absorbtie al suportului, indiferent de garantiile promise.

Asa ca daca instructiunile de folosire ale materialului recomanda grunduire sau daca aceasta este necesitata de catre parametrii suportului, grunduirea este esentiala. Este adevarat ca in urma cu doar doisprezece ani, grunduirea suportului nu facea parte din rutina santierelor de constructie. Asta pentru ca la momentul respectiv nu existau materiale de finisare cu strat subtire (mortare adezive, pardoseli autonivelate, gipsuri) pe piata care sa necesite grunduirea suportului ca prim pas obligatoriu. Grunduirea nu reprezinta o activitate dificila iar includerea ei in programarea lucrarilor garanteaza un finisaj cu aspect placut si de lunga durata.

Principalele avantaje ale utilizarii grundurilor:

  • Reduce capacitatea suportului de a absorbi apa. Suportul grunduit retine mai putina apa fara a cauza uscarea prea rapida a materialului. Un astfel de suport permite o munca mai usoara si mai precisa, iar rezultatul final este mult mai puternic si rezistent.
  • Cresterea rezistentei superficiale a suportului. Grundurile pot penetra suportului. Particulele uscate de pamant actioneaza ca un liant aditional, fapt ce reduce exfolierea si imbunatateste rezistenta la zgarieturi.
  • Creste adezivitatea la suport. Chiar si daca este curatat si aspirat temeinic, nu vor putea fi niciodata complet eliminate praful si murdaria. Frecand preparatul cu o perie se lipesc de suport particule care reduc adezivitatea.
  • Protejarea suportului impotriva acumularii de umezeala. Compresele umede cu mortar adeziv sau planseuri pot fi nocive pentru suport. Exemple de suporturi senzitive sunt tencuielile de gips, sape anhidrice sau placile aglomerate. Grundurile se usuca in general rapid, creand o bariera impotriva umezelii in materialele cu strat subtire.

De aceea ar trebui grunduit suportul atunci cand este recomandat in instructiuni! Nu este nici dificil si nici nu dureaza mult timp!

Continut similar

Reguli pentru netezire adecvata - ghid pas cu pas

Reguli de baza pentru netezire

Detalii

Alb, neted, fara probleme - cum sa eviti problemele recurente

Cele mai comune probleme cu care se confrunta constructorii la aplicarea straturilor de acoperire

Detalii

Inscrie-te in program

Fa-ti cont gratuit si beneficiaza de avantajele Ceresit PRO.

more